okt.
17.

A leggyorsabb Indian

Anthony Hopkins egy kevésbé ismert filmje. Gyakorlatilag az elmúlt években nem találtam olyan embert a környezetemben (pedig több filmbuzi ismerősöm is van), aki látta volna.

Aki szereti a (szó nem szoros értelmében vett) valós események alapján készített sportfilmeket - teljesítményfilmnek is nevezhetném, ha létezne ilyen szó - annak valószínűleg ez is tetszeni fog.

Adott egy új-zélandi öregember, Burt Munro, aki 42 éven át bütyköli 1920-ban gyártott Indian típusú motorkerékpárját, és átszeli a Csendes-óceánt, hogy részt vegyen a utah-i sivatagban egy gyorsulási versenyen.

Természetesen több dolog is hátráltatja, lenézik, bármelyik pillanatban infarktust kaphat, de végül mégis kiharcolja az őt megillető tiszteletet.

Hopkins élete egyik legjobbját nyújtja tökéletes új-zélanid akcentussal, ami miatt szinte kötelező eredeti nyelven megtekinteni.

 

The World's Fastest Indian (A leggyorsabb Indian)

rendezte: Roger Donaldson

IMDB: 7.9

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://szubb.blog.hu/api/trackback/id/tr462379159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása